NUFFNANG

FOLLOW CIKMALA

TINGGALKAN JEJAK AWAK

JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK AWAK

LIKE???

Jumaat, 13 April 2012

SAMBAL PAUH CIKMALA

Haiiiii......
semalaam Cikmala giler kentang..
tbe2 terbeli BUAH PAUH
dalam hati nak buat sambal pauh la.
balik rumah
gedung gedang gedung gedang la.....
menumbok cili kau....

Bahan-bahan ( 1 hidangan )

  • isi ikan dpd 1 ekor ikan kembung.
  • bab CIKMALA makan berdua je@ korunk nak guna ikan selayang pong boleh (direbus atau dibakar terlebih dahulu) ikut citarasa
  • 3-4 biji mempelam muda (diparut/dicincang kasar)
  • 3-4 biji cili padi (hijau + merah)
  • Garam secukupnya

Cara-cara

  1. Tumbuk cili padi dengan garam sehingga separuh lumat.
  2.  (Kalau tumbuk lumat, isi ikan akan jadi pedas jgk)
  3. Masukkan parutan mempelam muda dan tumbuk sehingga separuh lumat juga.
  4. Masukkan isi ikan dan ditumbuk lumat dan sebati dengan bahan-bahan td.
  5. Sedia dihidang dan mmg best dimakan dengan nasi panas.

2 ulasan:

Unknown berkata...

sedap!!!!!
dah lama tak makan sambal pauh..... lagi satu ..sambal machang!!!
pergh!!! meleleh!

pinkcolour82 berkata...

sambal macgang tak pernah dengar plak :-)

ANDA MUNGKIN JUGA MEMINATI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...