NUFFNANG

FOLLOW CIKMALA

TINGGALKAN JEJAK AWAK

JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK AWAK

LIKE???

Sabtu, 13 Ogos 2011

12 GOLONGAN UMAT NABI AKAN DIHALAU OLEH ALLAH

Haiiiiiiii
nak cari kerja...nak cari kerja......nak cari kerja....punya la bosan,tak tau nk buat ape..pagi2 camni mula la aura mengantuk sudah mari...40 kali menguap.last2 mintak pijam buku ngan cc.buku bertajuk SIFAT 20.baca punya baca adalah satu tajuk yang saya rasa berminat nak baca dan kongsi ngan korang..jom korang layan.
GOLONGAN PERTAMA
- MEREKA DIHALAU DARI KUBUR DENGAN KEADAAN TIDAK BERTANGAN DAN TIDAK BERKAKI , KEMUDIAN MEREKA DIPANGGIL KE HADAPAN ALLAH.MEREKA INI TERDIRI DARI ORANG2 YANG MENYAKITI JIRAN TETANGGA DAN MATI SEBELUM BERTAUBAT.ITULAH BALASAN MEREKA DAN TEMPAT KEMBALI MEREKA ADALAH NERAKA

GOLONGAN KEDUA
- MEREKA YANG DIBANGKITKAN DARI KUBUR DENGAN RUPA BINATANG @ BERUPA BABI, DIHADAPKAN KEHADAPAN ALLAH UNTUK DIADILI.MEREKA SEUMPAMA INI IALAH ORANG2 YANG MEMUDAH-MUDAHKAN SERTA MEMANDANG RINGAN TUNTUTAN SEMBAHYANG, DAN MATI SEBELUM MEREKA SEMPAT BERTAUBAT.KEMBALI MEREKA BERSAMA DENGAN PENDUDUK NERAKA.

GOLONGAN KETIGA
- ORANG2 YANG DIBANGKITKAN DARI KUBURNYA DALAM KEADAAN PERUT MEREKA BESAR DIPENUHI DENGAN ULAR DAN KALA SEBELUM DIPANGGIL KE MUKA PENGADILAN ALLAH.MEREKA TERMASUK DALAM GOLONGAN YANG TIDAK MAHU MEMBAYAR ZAKAT DAN MATI SEBELUM BERTAUBAT.

GOLONGAN KEEMPAT
- ORANG2 YANG DIBANGKITKAN DENGAN KEADAAN DARAH YANG MENGALIR DARI MULUTNYA ,ISI PERUTNYA KELUAR DENGAN API YANG MENYALA2 DARI MULUT MEREKA KELUAR DARAH YANG MENGALIR.MEREKA SETERUSNYA DI BAWA KE PANGADILAN ALLAH ITU ADALAH ORANG2 YANG BERDUSTA DAN MELAKUKAN PENIPUAN DALAM PERNIAGAAN DAN MATI DENGAN TIDAK BERTAUBAT.

GOLONGAN KELIMA
- GOLONGAN KELIMA PULA ADALAH ORANG2 YANG DIBANGKITKAN DARI KUBUR DALAM KEADAAN BUSUK MELEBIHI BAU BANGKAI.KEMUDIAN DI BAWA KE MUKA PENGADILAN ALLAH.MEREKA INI TERDIRI DARI ORANG2 YANG CUBA MERAHSIAKAN KEMAKSIATAN DAN KEJAHATAN YANG MEREKA LAKUKAN SEOLAH2 ALLAH TIDAK MENGETAHUINYA.

GOLONGAN KEENAM
- IALAH ORANG2 YANG DIBANGKITKAN DARI KUBUR DALAM KEADAAN LEHERNYA YANG TERPUTUS-PUTUS JUGA DI BAWA KE PENGADILAN ALLAH SWT.MEREKA ADALAH ORANG2 YANG MENJADI SAKSI PALSU DAN PENDUSTA YANG MATI SEBELUM BERTAUBAT.

GOLONGAN KETUJUH
- IALAH ORANG2 YANG DIBANGKITKAN DARI KUBURNYA DENGAN KEADAAN TIDAK BERLIDAH, MULUT MEREKA MENGALIR DENGAN DARAH DAN NANAH, MEREKA DIBAWA PENGADILAN ALLAH.INILAH KEADAAN ORANG2 YANG MELARANG DAN MENCEGAH ORANG LAIN DARI MEMPERKATAKAN DAN MEMBUAT KESAKSIAN TERHADAP SESUATU KEBENARAN.MEREKA MATI DALAM KEADAAN BELUM BERTAUBAT.

GOLONGAN KELAPAN
- IALAH ORANG2 YANG DIBANGKITKAN DARI KUBUR DALAM KEADAAN RUPA WAJAH YANG HITAM PEKAT DAN MATANYA KELUAR DAN PERUT BERISI API.MEREKA INI ADALAH YANG MEMAKAN HARTA ANAK YATIM DAN MATI SEBELUM BERTAUBAT.

GOLONGAN KESEPULUH
- IALAH ORANG2 YANG DIBANGKITKAN DENGAN KEADAAN KULITNYA BERBELANG2 DAN BERKUDIS.MEREKA ITU IALAH ORANG2 YANG MENYAKITI HATI IBU BAPANYA DAN MATI SEBELUM SEMPAT BERTAUBAT.

GOLONGAN KESEBELAS
- IALAH ORANG2 YANG DIBANGKITKAN DARI KUBUR MEREKA DALAM KEADAAN BURUK RUPABERGIGI BESAR, BIBIR TERKELUAR KE PARAS DADA, LIDAH TERKELUAR DAN PERUT MEREKA MEMBUNCIT KE PARAS PEHA.DAN MEREKA DIHADAPKAN KE PENGADILAN ALLAH.MEREKA INILAH ORANG2 YANG MINUM ARAK DAN MATI SEBELUM SEMPAT .

GOLONGAN KEDUABELAS
- IALAH ORANG2 YANG DIBANGKITKAN DARI KUBUR DENGAN MUKA BERSERI-SERI MELINTASI SILATULMUSTAKIM SECEPAT KILAT, MEREKA INILAH ORANG2 YANG MENGERJAKAN AMAL SOLEH MELARANG DARI MELAKUKAN MAKSIAT,MENUNAIKAN TAUBAT.BALASAN MEREKA ADALAH SYURGA DENGAN KEAMPUNAN DAN RAHMAT ALLAH SERTA KEKAL DI DALAMNYA

2 ulasan:

♥ cik_farah ♥ berkata...

semoga kita tidak tergolong dalam golongan ini.. amin...

CIKMALA berkata...

Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin.............

ANDA MUNGKIN JUGA MEMINATI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...